WIE BEN IK

Mijn naam is JP (Jan Paul) Buijs, geboren in Den Haag in 1963. Sinds 2009 woon ik met Hilde in Westerlo in België, ongeveer 30 km onder Turnhout.

Al vroeg in mijn leven was ik gefascineerd door de natuur en als kind kwam ik bijna iedere dag op het strand, in de duinen of in het bos met de honden die we thuis hadden. Voor mijn hoge sensitiviteit heb ik in mijn jeugd compensaties ontwikkeld waardoor ik een redelijk conventioneel opleidingstraject heb gevolgd. In Leiden heb ik de studies Biologie en Informatica afgerond en later heb ik een mba opleiding in Rotterdam gevolgd. Na mijn studies ben ik begonnen in technologisch onderzoek in de high-tech sector waarin ik ruim 14 jaar heb gewerkt in verschillende onderzoekinstituten en start-ups. Later heb ik zo’n 16 jaar voor verschillende (internationale) energiebedrijven gewerkt met de energietransitie als een belangrijk thema. Dat werk bracht me regelmatig in andere landen over de hele wereld. De focus is in de loop van die 30 jaar steeds meer verschoven van de inhoud naar de menselijke kant, coaching en verantwoordelijkheid voor de uitvoering van veranderingen samen met mensen.  
Ik heb in die periode allerlei opleidingen gevolgd rond o.a. coaching, gestalt therapie, nlp, non-verbale communicatie en verander management maar vooral buiten m'n reguliere werk heeft er een grote ontwikkeling plaatsgevonden op spiritueel gebied die me dichter bij mijn zielsbestemming heeft gebracht. 

Het werken in de oude context paste daardoor geleidelijk minder bij me.

Mijn spirituele interesse is al vanaf dat ik een peuter was steeds aanwezig geweest. Dit bestond aanvankelijk uit het nauwe contact met de natuur, met dieren en met de universele kracht in het universum. Later ben ik me gaan verdiepen in verschillende spirituele tradities waarbij de traditie achter de ‘martial arts’ (o.a. Tai Chi en Aikido) en het Zen boeddhisme me langere tijd hebben gefascineerd. In 2007 ben ik me actief gaan bezig houden met de soefi traditie van Inayat Khan en Rumi en de healing traditie daarbinnen. Vanaf eind jaren 90 van de vorige eeuw werd ik voorzichtig in de richting van het sjamanisme getrokken maar vond dat aanvankelijk  vreemd en kon er mentaal niet bij (:-) ). Pas in 2010 voelde ik de onwerstaanbare aandrang om me veel verder in het sjamanisme in al zijn vormen te verdiepen. Eerst via jaartrainingen en sessies bij Roelien de Lange, Rob Top, Peter Rouffa, Jef van Genechten en Greet Mermans. Later ook via sjamanen uit Noord Amerika, Costa Rica, Siberië en Australië en ook via de inwijdingen van de Q’eros sjamanen (nazaten van de Inka's) in het Andes gebergte van Peru. Vanaf 2012 is er voor mij een echte doorbraak gekomen via enkele sterke en zeer zuivere maestro curandero's in het regenwoud van Peru. Langs die weg heb ik ook mijn sjamanistische healing sterk ontwikkeld. Via Reiki opleidingen in de lijn van Mikao Usui en Frank Coppieters heb ik deze technieken ook op andere wijze leren toepassen. In 2016 heb ik de Sound healing opleiding bij Nestor Kornblum en Michelle Averard gevolgd vanuit het diepe besef dat trilling en vibratie een cruciale rol spelen in de mystieke en sjamanistische stromingen. In mijn healing sessies combineer ik de technieken ook, afhankelijk van de behoefte van de client. In mijn spirituele Life coaching richt ik met op  het vinden van de zielsbestemming en het verwijderen van de blokkades in de weg staan. Hierbij gebruik ik technieken uit de psychologie, het soefisme en andere mystieke (en sjamanistische) stromingen.
Op mijn eigen weg richt ik me momenteel verder op het mystieke soefi pad en de verdere ontwikkeling als healer/curandero in de Amazone traditie.

Activiteiten

Ga naar boven