De term reiki bestaat uit twee Japanse karakters, te weten 霊 rei ('geest' of 'ziel') en 気 ki ('energie' of 'levenskracht'). Bij het toepassen van reiki worden lichaam, geest en ziel als één geheel gezien, wanneer het aankomt op ziekte en genezing. 
De Japanner Mikao Usui (1865-1926) is de grondlegger van wat hijzelf "Usui Reiki Ryoho" noemde. "Ryoho" is Japans voor 'therapie'. Hij ontwikkelde dit systeem oorspronkelijk als een weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling. Mikao Usui gaf zijn onderwijs rond 1922 een concretere vorm, na een lange zoektocht en periode van vasten en mediteren op de berg Kurama. 
Bij een reikibehandeling treedt de reikibeoefenaar als intermediair op voor het doorgeven van universele levensenergie aan de ontvanger. De doorgegeven energie heeft een voedende en harmoniserende werking op energiebanen (nadi's) en chakra's.

Het lichaam heeft een groot vermogen tot recuperatie en genezen . Door de universele energie van reiki worden het zelfgenezend vermogen en het immuunsysteem versterkt. Dit laat zich voelen op alle niveaus van het menselijk lichaam: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.
Reiki is voor iedereen beschikbaar en wordt doorgegeven via inwijdingen. Ik hecht zelf aan een zuivere lijn van doorgifte en heb mijn inwijdingen in de lijn van Mikao Usui, Chujiro Hayashi, Hawayo Takata, Phyllis Lei Furumoto en Frank Coppieters gevolgd. Frank heeft naast zijn verbondenheid met het Usui Reiki systeem (hij werkt nauw samen met Phyllis Furumoto) ook een sterke verbondenheid met het sjamanisme. 
De gevolgen van reiki behandelingen zijn altijd voelbaar, op zijn minst ontspannend en vaak wonderlijk. In Noord-Amerika en sommige Europese landen wordt reiki standaard toegepast in ziekenhuizen, ter ondersteuning van de meer reguliere behandelingen.
Bij een persoonlijke en directe Reiki behandeling wordt de client in aangeklede toestand op een behandeltafel behandeld. Makkelijke en niet knellende kleding is wel gewenst ter bevordering van de ontspanning.  Een reiki behandeling duurt ongeveer een uur.

Activiteiten

Ga naar boven